Tanáraink

Balogh Eszter Borbála

1972-ben születtem. Gyógypedagógus és tanító végzettséggel sok helyen kellett már megállnom a helyemet. Dolgoztam állami gondozottakkal, hallássérült gyerekekkel óvodás kortól középiskolás korig, pszichopedagógusként gimnazistákkal. Legnehezebb és egyben leghasznosabb tapasztalataimat anyaként szerzem három gyermekünk felnevelése során. Hitem szerint mindannyiunknak meg van a feladata az életben. Mindig van lehetőség megváltozni, újrakezdeni. Nincsenek lezárt sorsok, eleve elrendelt utak. A gyermekekkel törődés legfontosabb felelőssége tiszta világlátásuk táplálása, gondozása, ápolása. Ebből fakadóan pedig önmagunk mindennapos megújítása.

Marcinka Jánosné German Mária

Német nyelv és irodalom tanárként immár 7. éve tanítom a német nemzetiségi nyelvet szülőfalumban, Berkenyén. Nagyon fontos számomra, hogy a nyelvtanítás mellett a falunk hagyományait, régi szokásait és öröklött kultúránkat is közel hozzam a gyerekeinkhez.

Hanzli Hajnalka

1978-ban születtem, jelenleg Diósjenőn lakom férjemmel és Csepke nevű kislányommal. Az ELTE tanító szakán végeztem 2005-ben. A természetismeret műveltségi területet azért választottam, mert a természet közelsége, az ökogazdálkodás és a környezetismeret áll a szívemhez közel. Szeretném a gyermekeknek megtanítani, hogy hogyan gazdálkodjanak az idejükkel, pénzükkel, hogy egymást segítve, és nem egymással versenyezve érjék el céljaikat. Továbbá szeretném megismertetni őket a régi hagyományokkal és ezek megőrzésének fontosságával. A jövő generációjának lesz a feladata, hogy átlássák a fenntartható fejlődés problémáit és jobbá tegyék a világot.

Tudj meg többet iskolánkról!

OM azonosító: 200859
2641 Berkenye, Petőfi utca 27.
Telefon: +36 35 362 337
E-mail: berkenyesuli@gmail.com

Copyright © 2016. Wilhelm Hauff Általános Iskola