Tanáraink

Balogh Eszter Borbála

1972-ben születtem. Gyógypedagógus és tanító végzettséggel sok helyen kellett már megállnom a helyemet. Dolgoztam állami gondozottakkal, hallássérült gyerekekkel óvodás kortól középiskolás korig, pszichopedagógusként gimnazistákkal. Legnehezebb és egyben leghasznosabb tapasztalataimat anyaként szerzem három gyermekünk felnevelése során. Hitem szerint mindannyiunknak meg van a feladata az életben. Mindig van lehetőség megváltozni, újrakezdeni. Nincsenek lezárt sorsok, eleve elrendelt utak. A gyermekekkel törődés legfontosabb felelőssége tiszta világlátásuk táplálása, gondozása, ápolása. Ebből fakadóan pedig önmagunk mindennapos megújítása.

Bodor Zoltánné Varga Zsuzsanna

Magyar-orosz-olasz szakos középiskolai tanár vagyok. Minden szinten volt módom kipróbálni a tanítást: tanítottam már egyetemen, gimnáziumban, általános iskolában egyaránt. Mint négy gyermekes anya, aki elég sok időt töltöttem saját, immár felnőtt gyermekeim nevelésével, nagyjából ugyanazt a célt próbálom megvalósítani, amit otthon is, és amit eddig tanárként is bárhol: a művészetekre, különös tekintettel az igazi irodalomra való fogékonyságot, érzékenységet kialakítani tanítványaimban. A magyar gyereknél nincs gazdagabb gyerek a világon: olyan népdalkincs és olyan költészet örököse, ami szinte egyedülálló, egyszerűen nincs máshol. Ez nem túlzás, ez tény. Ebből a kincsből minél többet megismertetni, ezt a kincset ápolni, éltetni ma különösen fontos, egyben nagy felelősség is. Hiszem, hogy az elmélyült olvasásnak, az éneklésnek, a verselésnek komoly, a lelki életet gazdagító szerepe, emberformáló ereje van.

Marcinka Jánosné German Mária

Német nyelv és irodalom tanárként immár 7. éve tanítom a német nemzetiségi nyelvet szülőfalumban, Berkenyén. Nagyon fontos számomra, hogy a nyelvtanítás mellett a falunk hagyományait, régi szokásait és öröklött kultúránkat is közel hozzam a gyerekeinkhez.

Kucsera Anett

Harmonikus házasságban élek, két gyermek boldog édesanyja vagyok. Óraadóként dolgozom, testnevelés órákat és napközis foglalkozásokat tartok a gyerekenek.

Tudj meg többet iskolánkról!

OM azonosító: 200859
2641 Berkenye, Petőfi utca 27.
Telefon: +36 35 362 337
E-mail: berkenyesuli@gmail.com

Copyright © 2016. Wilhelm Hauff Általános Iskola